Top Privát szerver ranglista

Mitől lesz jó egy szerver?

22.01.2021


Évek óta játszunk ezzel a játékkal és nem tudunk elmenekülni előle. Rengeteg szerveren megfordultunk, de csak néhány tudott lekötni. Ha visszaemlékezel és eszedbe jutnak olyan szerverek melyek nagyon felkapottak voltak, aktív közösséggel rendelkeztek, vagy kevesebben látogatták de sokáig kitartottak akkor bizonyára te is tudod mi az a három fontos összetevő amiből egy jó szervert létre lehet hozni. A csapat, a koncepció és a bemutató. Egy jó szerver ennek a háromnak a harmóniájából jön létre.

A Bemutató

A bemutató nem csak a szerver bemutatóját jelentheti. Ez csak egy alpont, viszont az első pont is. Egy szerver olyan jó lehet amilyen jó csak akar, viszont ha nem jár hozzá jó reklám akkor biztosan nem fog a siker útján járni. Az első benyomás nagyon fontos. Jó szerver bevezető, trailer, Twitch hírdetések vagy bannerek nagyon fontosak, hogy megismertesd a szervered. Természetesen a dizájnok minősége, egyedisége is egy nagyon fontos szabály. Ha a publikus dizájnok elvannak felejtve és innovatív dizájnok vannak kiválasztva helyettük az profizmust és komolyságot sugároz.

A második pont a weboldal dizájn, ha elérhető akkor a fórum dizájn és mostanában a legfontosabb, a Discord szerver struktúrája. Játékosként ezeket a dolgokat gyakran látod, de annál kevésbé részletbemenően. Pont emiatt a túl sok elemmel rendelkező weboldalak nem mindig előnyösek. Sokkal praktikusabb egy felhasználóbarát dizájn.

Az utolsó pont az ingame dizájn és a kisebb dolgok mint a bannerek, csillogások vagy jelmezek. Itt a legfontosabb szempont, hogy ne térjünk el az eredetitől. A Metin2 játékosai a megszokás emberei. A Metin2-t szeretjük, nem Star Wars-t, ezáltal eddig az eredetitől merőben eltérő projektek csak félig voltak sikeresek.

A koncepció

A koncepció mint olyan valószínűleg a legfontosabb tényező. Az, hogy mitől lesz jó egy szerver sokat változott az elmúlt években, mert a fejlesztők folyamatosan fejlesztették önmagukat is. Maga a Metin2 egy öreg játék és nem is lett túl jól kitalálva. Éppen ezért jó néhány technikai fejlesztés elengedhetetlen volt. Ma azonban már minden annyira fejlett, hogy teljesen más dolgok számítanak, és teljesen mindegy, hogy milyen típusú szerverről van szó. A legjobb szervereknek egy dolog működik igazán és az a játékminőségbeli változások eszközölése. A kisebb dolgok, a kényelem és luxus amihez hozzászoktál mára már elengedhetetlenné váltak mindenhol. Amennyiben egy szerver ezt nem tudja biztosítani, akkor nehéz lesz odacsábítani a játékosokat.

Természetesen minden körülötte legalább ugyan ilyen fontos. Egy koncepciónak meggyőzőnek kell lennie, be kell vonni a változatosságot a játékba, de nem szabad eltérni túlságosan az eredetitől. Az új funkcióknak mindig örülnek, új kazamaták, fegyverek és páncélok vagy akár jelmezek. Amit sok szerver admin sajnos nem ért, az az, hogy a játékosok javaslatai nagyon fontosak. Ezek nagyon nagy mértékben hozzájárulnak a szerver fejlesztéséhez.

A legjobb koncepció az, amelyet a közösség bevonásával hoztak létre.

A Szerver Csapata

Minden sikeres szerver mögött egy profi csapat áll. A szerver bemutató lehet fantasztikus, a koncepció is, de megfelelő csapat nélkül a szerver nem fog sokáig futni. A szerver hosszú élettartama érdekében világos struktúráknak kell lennie a csapatban, a feladatok megfelelő elosztására és a legfontosabbra; fegyelemre kell törekedni. A csapaton belüli kommunikáció és a játékosokkal való kommunikáció jó szervert ígér.

Egy másik fontos tényező a válságkezelés. Mindig vannak szituációk amikor gyors és fontos döntéseket kell meghozni. A szabály a következő: maradj laza és körültekintő. Csökkentsd a legkisebbre a kárt és ne az érzelmeid vezéreljenek. Például ez az a pont, ahol sok tulajdonos kudarcot vallott. A gyűlölködőkkel, a hackerekkel, támadókkal és hasonlókkal szemben mindig nyugodtan és profin kell fellépned.


Szerintünk ez az a három pont amitől jó lesz egy szerver. Sok hosszú évet remélünk még jobbnál jobb szerverekkel!