Top Privát szerver ranglista

Metin P-Server jellemzői 2023-ban

2023.10.14

A Metin2 P-Server típusától függően a közösség több P-Server jellemzőt vár el 2023-ban.

Többszörös Farm Blokk

A Többszörös Farm Blokk rendszer, melyet az Aeldra fejlesztett ki, egy olyan rendszer, amit egyetlen P-Server sem hagyhat ki, mindegy, hogy milyen típusú serverről van szó: Oldschool, Middleschool, Newschool, Hivatalos, mindenféle P-Servernek szüksége van erre a funkcióra manapság. A rendszer megakadályozza a játékost abban, hogy egyszerre több mint 2 karakterrel ejtse el a tárgyakat. Általában a legtöbb P-Serveren a rendszer 2 karakter korlátot szab.

Cél Metin Sor

Metin2 Cél Metin Sor

A Cél Metin Sor rendszert, amit a Rubinum fejlesztett ki, minden Middleschool és Newschool Metin2 P-Servernek kötelező lenne használnia. A rendszer lehetővé teszi a játékos számára, hogy legfeljebb 5-6 célpontot válasszon ki egy sorba, amit karaktere egymás után farmol. A legtöbb P-Serveren az alapértelmezett érték 3, Itemshop elem nélkül, és akár 5-6 is lehet egy Itemshop elemmel.

Offline Bolt Rendszer

Metin2 Offline Bolt

Az Offline Bolt rendszer, amit a World of Metin2 (WoM2) és a Metin2SG fejlesztett ki, lehetővé teszi a játékosnak, hogy tárgyakat árusítson egy személyes privát boltban, miközben nem tartózkodik online. Több év után a Metin2 P-Servereken az hivatalos szerverek is bevezették az Offline Boltot.

Bolt Keresés Rendszer

Metin2 Bolt Keresés

Egy fejlett Bolt Keresés szinte minden Middleschool és Newschool Metin2 P-Serveren szükséges. Az Oldschool szerverek számára egy egyszerűbb változat kevesebb szűrővel szükséges a jelenlegi Metin2 P-Server sztenderdek alapján.

Életminőség (QoL) jellemzők

Számos Életminőség (QoL) jellemző is szükséges szinte minden Metin2 P-Serveren, például automatikus felvétel, felvétel szűrő, áthaladás szörnyeken, szörny esély információ, több láda egyszerre kinyitása, összes tárgy felosztása, csatorna váltó, metin skála, látószög, legalább 4 inventáriumi oldal, speciális tároló/inventárium, megnövelt buff képesség idő, buffi, rövidítés "k"-val ezerre, szavazás érmékért, szavazás bónuszért, szavazás buffért, finomítási ablak nyitva marad és sok más egyéb.

Automatikus Vadász Rendszer

Metin2 Automatikus Vadászat

Az Automatikus Vadászat egy olyan jellemző az hivatalos szerveren, ami csak AFK szintezéshez hasznos. Automatikusan megöli a szörnyeket, aktivál buff képességeket, például a Kard Aura, Bűvölet Kard, Bűvölet Páncél, Berserk, tapasztalati bónusz tárgyakat, mint az Tapasztalati Gyűrű, Yabby hal, és italokat, mint a harmatok vagy Vörös Ital. 2023-ban az Automatikus Vadászat rendszer kötelező funkció Middleschool és Newschool Metin2 P-Servereken, mert a játékosok nem szeretnek annyi időt szintezéssel tölteni, vagy egyszerűen nincs annyi idejük a játékra.

Váltás Bot

Metin2 Váltás Bot

A Váltás Bot az egyik legfontosabb jellemző, amit minden Metin2 P-Servernek rendelkeznie kellene, mert senkinek nincs ideje vagy türelme az eszközök manuális bűvöléséhez. A legtöbb Middleschool és Newschool Metin2 P-Servernek rendelkeznie kellene ezzel a funkcióval, hogy jó játékélményt nyújthasson a játékosoknak. Régebben a szerverek többsége a Mijago Váltás Botot használta, míg manapság szinte minden szerver a Sanii switchbotot használja. Néhány Old-School Metin2 P-Server manuális típusú Váltás Bot rendszert használ, mivel az Eszköz Bűvölése nehezebben szerezhető be ezeken a szervereken. Van egy azonnali Váltás Bot rendszer is, ami egy kattintással használhat egy egész verem Eszköz Bűvölésre. Ez a rendszer csak néhány szerveren elérhető, mint például az Azyrah és a Nemerum.

Dungeont Időzítő

Metin2 Dungeont Időzítő

A Dungeon Időzítő egy nagyon hasznos rendszer, amely közvetlenül a dungeonek bejárataira teleportál. A Dungeon Időzítőnek minden Middleschool és Newschool Metin2 P-Serveren jelen kell lennie, mert a dungeonek jelentős szerepet játszanak a Metin2 P-Server játékmenetében, tehát a játékosoknak kényelmesen kell átmenniük egyik dungeontól a másikig anélkül, hogy sétálnának. Néhány Oldschool szerveren is elérhető, de ott nem kötelező. A leggyakoribb metin2 dungeonek a Pók Baroness, Démon Torony, Ördög Catacombs, Beran-Setaou, Nemere, Razador, Jotun Thrym, Hydra, Meley, Zodiákus Templom, Sárkány Templom, Alastor és Sung Mahi Tower. Néhány Oldschool szerveren van majom dungeont és ork labirintust is. A Dungeon Időzítőnek rangsorolási rendszere is kellene, ahol a játékosok versenyezhetnek a Legtöbb teljesített dungeonokért, a legtöbb károsodásért a dungeonekben és a leggyorsabb időért egy dungeon teljesítésében.