Top Privát szerver ranglista

A biztonság és adatvédelem hiánya a Privát szervereken

07.02.2021


A Metin2 privát szerverek egyik negatív oldala a biztonság és az adatvédelem hiánya. Sajnos vannak emberek, akik visszaélnek a felhasználók adataival, és saját céljaikra használják őket.


Mi történhet?

Amikor privát szerveren regisztrálsz, mindig meg kell adnod egy felhasználónevet, jelszót és e-mail címet. Vannak szerver adminok vagy hackerek, akik az elégtelen biztonsági intézkedések miatt megszerzik ezeket az adatokat, majd kipróbálják a felhasználók által a Metin2 más szerverein, és megpróbálják megszerezni a tárgyaikat annak érdekében, hogy valódi pénzért eladhassák azokat. Az esetek többségében, amikor a felhasználót feltörték vagy lepakolták, annak oka az volt, hogy ugyanazokat az adatokat több szerveren is megadta.


Sokkal rosszabb is lehet!

Kellemetlen lehet, ha a felhasználó ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használja egy privát szerveren, mint például egy privát e-mail vagy bankszámla esetében. Ennek eredményeként azok az emberek, akik megszerzik ezeket az adatokat, jelentős károkat okozhatnak az érintett felhasználó életében.

Mit tehetek?

Először is erősen ajánlott, hogy minden egyes szerverhez különböző bejelentkezési adatokat (felhasználónevet és jelszót) használj. Ezen kívül vannak olyan szerverek, amelyek extra biztonságot kínálnak, például kétlépcsős azonosítást vagy kiegészítő PIN-kódot a bejelentkezéskor. Ha ezeket tartalmazza egy szerver, mindenképpen használd őket!

Hogyan maradj biztonságban

Általában más felhasználónév és jelszó használata ajánlott, ahol csak lehetséges. Erre a célra könnyen létrehozhatsz biztonságos és véletlenszerű jelszavakat olyan webhelyeken keresztül, mint például a Jelszógenerátor . Természetesen felmerül a kérdés, hogyan lehet megjegyezni ezeket a bonyolult jelszavakat. Ehhez egy jelszókezelőt javasolunk, amely általában a böngészőkben is megtalálható, és könnyen összekapcsolható az e-mail fiókokkal. Javaslatunk a LastPass, mert nagyon könnyen használható és böngésző bővítményen keresztül elérhető.