Ranking servere private

Lipsa controlului și a securității pe serverele private

07.02.2021


Una dintre laturile negative ale serverelor private este lipsa de securitate și control în ceea ce privește confidențialitatea. Există persoane care utilizează în mod greșit datele utilizatorilor și le exploatează în scopuri proprii.


Ce se poate intampla?

Când vă înregistrați pe un server privat, aveti nevoie întotdeauna de un ID, o parolă și o adresă de e-mail. Administratorii serverului sau hackerii care obțin aceste date din cauza măsurilor de securitate insuficiente, încearcă datele furnizate de utilizatori pe alte servere și încearcă să pună mâna pe echipamente/bunuri pentru a le vinde pe bani reali. În majoritatea cazurilor în care un utilizator a fost "spart" a fost din cauză că a folosit aceleasi date pe mai multe servere.


Poate fi mult mai rău!

Devine rău atunci când un utilizator folosește aceleași date de conectare pe un server privat ca, de exemplu, pe un e-mail privat sau un cont bancar. Ca urmare, persoanele care obțin aceste date pot provoca daune considerabile în viața utilizatorului afectat.

Ce pot face?

În primul rând, este recomandat să utilizați date de conectare diferite (ID și parolă) pentru fiecare server. În afară de aceasta, există servere care oferă securitate suplimentară, cum ar fi autentificarea cu 2 factori sau un PIN suplimentar la conectare. Dacă acestea sunt oferite, asigurați-vă că le utilizați.

Cum să rămâi în siguranță?

În general, este recomandat să utilizați o parolă diferită ori de câte ori este posibil. În acest scop, puteți genera cu ușurință parole sigure și aleatorii prin intermediul site-urilor, cum ar fi Generator de parole. Desigur, se pune întrebarea cum să vă amintiți toate aceste parole complicate. Pentru aceasta, vă recomandăm un manager de parole, care este de obicei prezent și în browsere și poate fi ușor conectat la conturile de e-mail. Recomandarea noastră este LastPass, deoarece este foarte ușor de utilizat și poate fi utilizat printr-o extensie de browser. De asemenea, este recomandat să jucați servere care pun mult accent pe protecția datelor. Pentru a afla acest lucru, ar trebui să citiți recenzii despre un server înainte de a juca și să vedeți cât timp serverul a fost online. (Serverele care sunt online de mult timp sunt de obicei sigure).